Luova lava -toiminnalle valtakunnallista tunnustusta!

Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi on myöntänyt Jyväskylän Luova lava -toiminnalle Nuori toimija -tunnustuksen. Tunnustus on tarkoitettu kiitokseksi ja kannustukseksi aktiivisille nuorille sekä omalla toiminnallaan nuorten asemaa ja heidän hyvinvointiaan edistäneille aikuisille.

Luova lava -toiminta on tänä päivänä valtakunnallista lasten ja nuorten leiri- sekä kerhotoimintaa. Viime kesänä leirejä järjestettiin koko maassa 51 kappaletta 17 paikkakunnalla. Leireille osallistui 728 leiriläistä ja 112 ohjaajaa.

Luova lava on noussut nopeassa ajassa merkittäväksi matalan kynnyksen toiminnaksi, joka mahdollistaa lapsille ja nuorille laadukkaan harrastuksen ja työllistää koulutettuja ohjaajia.

Toiminta sai alkunsa kesällä 2013 Jyväskylässä. Anna Huotari ja Annika Tammela olivat aloitteellisia nuoria teatterin ja musiikin ohjaajia, joiden ideana oli kehittää Luova lava-toimintaa nuorille kesätyöpaikaksi ja lapsille suunnatun kulttuuritoiminnan järjestämiseksi. Yhdessä Nuorisoseurojen Keski-Suomen toimiston kanssa koottiin nuorten ohjaajien tiimi, joka alkoi kehittämään Luova lava lapsille päiväleiri- ja harrastustoimintaa.

Vuodelle 2015 lasten monitaideleirejä alettiin järjestämään sekä nuorisoseurojen aluetoimistojen ja keskusseurojen että paikallisseurojen toimesta eri puolelle Suomea.

Suomen Nuorisoseurat onnittelee ja kiittää kaikkia Luova lava-toiminnassa mukana olevia tahoja; paikallisseurojen aktiiveja, ohjaajia, lasten ja nuorten vanhempia, hymysuisia leiriläisiä, mahtavia työntekijöitä ja laajaa yhteistyöverkostoa.

Linkki Allianssin sivuille www.alli.fi

Uutinen tunnustuksista: http://www.alli.fi/sitenews/view/-/nid/5828/ngid/40


Iloista toimintakautta 2017 kaikille luovalavalaisille toivottaa koko Luova lava - tiimi!


Musiikkia, tanssia, teatteria – lasten omaa luovuutta!

Luova lava lapsille-ryhmät tarjoavat lapsille matalan kynnyksen taidetoimintaa turvallisessa ympäristössä ja innostavassa ammattitaitoisessa ohjauksessa. Aiempaa kokemusta ei esittävistä taiteista osallistujilla ei tarvitse olla. Ohjelmassa on musiikin, tanssin tai teatterin työpajoja. Toiminta tähtää esityksen valmistamiseen yhdessä lasten kanssa suunnitellen. Luova lava- toimintaa järjestetään myös koulujen iltapäiväkerhotoimintana.

Muihin harrastusryhmiin ja Luova lava-kerhoihin ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella Ilmoittaudu kerhoon

Kerhoja käynnistetään kiinnostuksen mukaan.
Ota yhteyttä seuran toimistoon osoitteessa jklseudunns@gmail.com.


Luova lava-tanssiryhmässä tehdään ja opetellaan erilaisia tansseja ja esityksiä yhdessä, ohjaajana tanssinopettaja (AMK) Paula Kettu.


© Riku Suonio

Luova lava-teatterikerhon ohjaajana toimivat Tinja Kuvaja (kuvassa) ja Inka Somerla sekä muut Luova lava-toiminnan ohjaajatiimiläiset. Ilmoittautumiset kerhoon otetaan vastaan yllä olevasta linkistä avautuvan sähköisen lomakkeen kautta.


Luova lava-kerhoon osallistuminen:
• Ota kerhoon mukaan sisätossut ja liikkumiseen sopivat vaatteet.
• Myös ulkoilu on mahdollista kerhoillan aikana, joten toivomme että lapset ovat varautuneet sekä sisä- että ulkotoimintaan.

Kuvia toiminnasta:

Alla olevasta linkistä klikkaamalla pääset katsomaan kesän 2016 Luova lava - lapsille päiväleirien kuvagalleriaa.

http://nuorisoseurat.kuvat.fi/kuvat/aluetoimistot/...


luovalavabanneri.pngKuvia ja tunnelmia Toukofest 2017-tapahtuman ala- ja yläkoulupäivästä!

Nuorisoseurat keräsi lasten ja nuorten ideoita Suomesta ja Suomen
tulevaisuudesta. Kysyimme mitä hyvää tai huonoa Suomessa on, mitä
harrastat tai haluaisit harrastaa, mikä on paras paikka Suomessa ja
miksi. Tarkoituksena on kerätä 1000 tarinaa tai kuvaa nuorten ja lasten
Suomesta osana Suomi 100-hanketta.


Alla tapahtumassa syntyneitä teoksia :)Luova lava-tiimiläiset ja ohjaajat olivat mukana alakoulupäivässä
esittelypisteellä ja Monnarissa nähtiin myös Luova lava-kerhojen esitys
"Luova lava-show".Juttu Luova lava lapsille-leireistä Surkkarissa 27.5.2016!

http://www.surkkari.fi/jutut/luovuus-kuuluu-kaikil...
Tapiolan Luova Lava-leiriläisten videotervehdys muille Suomen Luova Lava-leireille:


https://drive.google.com/open?id=0B1fRCG-6qIMALWJmT0VVZWttR0E

Laulu kuultiin Hetki Taitelijana-esityksen ensimmäisessä kohtauksessa, jossa vietetään Talitinttien kuninkaan Fredrik Kultatintin syntymäpäiviä. Laulu on lasten sanoittama ja ohjaajien kanssa yhdessä sävelletty.

Näytelmä esitettiin heinäkuussa 2016 Jyväskylän Kesässä kahdessa eri paikassa Mäki-Matin perhepuistossa 14.7. ja Palokan Pelimannitalolla 15.7.

Kiitos mukana olleille näyttelijöille, ohjaajille sekä koti- ja tukijoukoille. Yleisöä esityksiin saapui paikalle noin 210 henkilöä.