Tanssin riemua - hanke

Suomalainen kansantanssi on osa omaleimaista kansallista kulttuuriamme. Keski-Suomessa  näkyy ja elää vahva kirjo suomalaista tanssiperinnettä sekä keskisuomalaista kansantanssia.

Tanssin Riemua hankkeella Nuorisoseurat haluavat nostaa kansantanssin arvostusta ja saada toiminnalle näkyvyyttä.

Kuvassa kansantanssiryhmä Pauha syksyllä 2015

Suomen Kulttuurirahasto tukee toiminnan näkyväksi tekemistä.

Kansantanssi on monipuolista liikuntaa, jossa yhdistyy tanssi, laulu ja musiikki. Ryhmissä toimimalla myös opitaan sosiaalisia taitoja, saadaan uusia ystäviä ja onnistumisen elämyksiä.

Jyväskylän seudun Nuorisoseura ry järjestää Suomen Kulttuurirahaston tuella tanssin työpajoja sekä Tanssin riemua konsertteja. Toiminnalla herätetään kiinnostusta kansantanssia ja musiikkia kohtaan. Oppilaille tarjotaan mahdollisuus kokeilla tanssia kouluilla järjestettävissä työpajoissa.

Yhteistyössä on mukana ISOn Tanhuujat ry  sekä Jyväskylän seudun Kansanmusiikkiyhdistys ry

Tanssin Riemua - hankkeen jo toteutuneita tapahtumia/näytetunteja syksyllä 2015

7.9. Näytetunnit Halssilan koululla 1-6 luokkalaisille

15.9. Halssilan Luova lava lapsille / Tanssin Riemua -kerho aloitti toiminnan