Harrastustoiminta

Uudet ideat ja kerhot ovat tervetulleita toimintaan. Ajatuksia ja esityksiä eri toiminnoista otetaan vastaan jatkuvasti.

Tervetuloa harrastamaan!

Luova lava

Jyväskylän seudun nuorisoseura vuoden 2017 nuorisoseura

Jyväskylän seudun Nuorisoseura on kasvattanut toimintaa ja luonut yhteisyötä muiden nuorisoseurojen sekä kulttuuritoimijoiden välille. Nuorisoseuran toiminta on saanut näkyvyyttä ja tunnettavuutta toiminta-aluellaan.

Vapaaehtoistoimijat järjestävät toimintaa ja puitteet eri-ikäisille harrastajille ja muille Nuorisoseuran toimintaan osallistuville sekä talon käyttäjille. Yhdistys on mahdollistanut osallistavan toiminta-alustan niin lapsille kuin aikuisille, tukenut uusien toimintojen syntymistä ja olemassa olevien toimintojen kehittymistä.

Jyväskylän seudun Nuorisoseura toimii myös lasten ja nuorten ohjaajille työpaikkana, opiskelijoille työssäoppimispaikkana sekä monien kiinteistö-, keittiö- ja ohjausalan työntekijöiden työpaikkana.

Kerhotoiminnan ohjaajat

Kerhojen ohjaajina toimivat ohjauksesta, lasten ja nuorten toiminnasta sekä eri harrastusaloista kiinnostuneet henkilöt. Ohjaajien taustat vaihtelevat nuoriso- ja vapaajan ohjaajista ja sosiaalialan työntekijöistä taide- ja kasvatusalan ammattilaisiin. Ohjaajina toimii tällä hetkellä mm. musiikkipedagogeja, tanssinopettajia, teatteriohjaajia ja käsikirjoittajia, teatteriaktiiveja sekä muita eri alojen opiskelijoita.

Uudet ohjaajat pääsevät KNOPPI-kerhonohjaajakoulutukseen (kesto 42 tuntia), josta saa hyvät perustiedot ohjaajana toimimiseen sekä paljon toimintaideoita kerhoihin. Seura kannustaa ja tukee ohjaajiaan osallistumaan myös muihin koulutuksiin.