Muskarit ja musiikkiryhmät

Tervetuloa mukaan muskariin tai musiikkiryhmään! Opettajana toimivat varhaismusiikkikasvatuksen opettajat Jenni Vikman, Helinä Haapala ja Satu Pirnes.

Muskaritoimintaa Tapiolassa

Tervetuloa avoimiin kesämuskareihin!

Järjestämme kesällä 2020 tiistaisin ja keskiviikkoisin avoimia kesämuskariryhmiä. Kaikkiin ryhmiin voi tulla ikärajasta huolimatta, eli tervetuloa itselle aikataulullisesti sopivimpaan ryhmään. Tiistain ryhmät kokoontuvat Keljon Tapiolassa ja keskiviikon ryhmät Mäki-Matin perhepuistossa.

Ryhmien osallistumismaksu 3 € / lapsi maksetaan opettajalle ennen ryhmän alkua joko käteisellä tai MobilePaylla. 

 

Muskarit

Elämyksellisissä ja iloisissa muskareissa…

 • lauletaan
 • soitetaan
 • rytmitellään
 • leikitään
 • tanssitaan
 • liikutaan
 • kuunnellaan

…kullekkin ikäryhmälle sopivalla tavalla! Muskari tukee lapsen kokonaisvaltaista kehitystä. Musiikin peruselementit opitaan leikin ja ilon kautta.

Perhemuskareissa tuetaan perheen vuorovaikutusta, ja mukaan voi tulla koko perhe mummeineen ja kummeineen! Eri ikäisille lapsille soveltuvat värit ja materiaalit ovat vahvasti läsnä. Herätellään kaiken ikäisten lasten uteliaisuutta musiikkia kohtaan.

Temppumuskarissa opetellaan joka kerralla jokin uusi temppu ja liikkuminen ylipäätänsäkin on kyseisessä muskarissa suuressa roolissa. Musisointi (lorut, tanssit, laulut ja soitto) kuitenkin pääosassa. Kaikkiin temppumuskariryhmiin osallistutaan yhdessä vanhempien kanssa, myös 3,5-4v ryhmään.

Tanssimuskarissa tutustutaan musiikkiin monipuolisesti leikin ja ilon kautta, tanssi on pääosassa. Teemme tunneilla lyhyitä koreografioita, jotka lapset myös itse ideoivat. Tunnilla harjoitellaan musiikillisten asioiden lisäksi keskittymistä ja ryhmässä toimimista.

Soittomuskareissa opetellaan soittamaan erilaisia soittimia, kuten kantele, piano, ukulele ja kitara. Soittomuskarissa soitetaan yhdessä ja erikseen, tehdään omia kappaleita ja nautitaan musiikista. Omia soittimia ei tarvitse.

Musiikkiryhmät

Luova lava Poppis

Luova lava on matalan kynnyksen esittävän taiteen harrastustoimintaa. Luova lava Poppis-ryhmässä harjoitellaan terveellistä äänenkäyttöä ja lauletaan helpohkoja ikäryhmälle sopivia ja osallistujien toiveiden mukaisia kappaleita pianon tai kitaran säestyksellä. Tutustutaan omien laulujen tekemiseen ja harjoitellaan esiintymistä. Mahdollisuuksien mukaan kokeillaan myös itse säestys- ja percussiosoittimia (esim. piano, kitara, djembe). Ryhmän kokoontumiset kestävät 60 min. 

Luova lava Uke

Luova lava on matalan kynnyksen esittävän taiteen harrastustoimintaa. Luova lava Uke-ryhmässä harjoitellaan soittamaan ukulelen ja mahdollisuuksien mukaan myös muiden soittimien kanssa helpohkoja ikäryhmälle sopivia ja osallistujien toiveiden mukaisia kappaleita. Tutustutaan säveltämiseen ja harjoitellaan esiintymistä. Ryhmän kokoontumiset kestävät 60 min. 

Ukuset – aikuisten ukuleleryhmä

Aikuisten ukuleleryhmässä soivat tutut päivän hitit sekä klassikkolaulut. Soittajat pääsevät halutessaan myös laulamaan. Aloitamme alkeista ja etenemme ryhmän tason mukaisesti. Aiempaa soittokokemusta tai omaa ukulelea ei tarvitse, mutta oma ukulele voi kulkea mukana. Ryhmäopetusta ja yhteissoittoa rennolla meiningillä.

Katso myös Varjorepertuaari-kuoro!

Osallistumismaksut

Muskarit 45 min: 65 € / hlö / lukukausi, sisarusalennus on -50 % toisen lapsen osallistumismaksusta.

Lasten musiikkiryhmät 60 min: 50 € / hlö / lukukausi (osa avustusten piiriin kuuluvaa kerhotoimintaa)

Aikuisten ukuleleryhmä 60 min: 70 € / hlö / lukukausi

Ilmoittautuminen

Muskari- ja musiikkiryhmiin ilmoittaudutaan Nuorisoseurojen verkkokauppa Puodin kautta. Lukukausimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Tiedustelut muskari- ja musiikkiryhmien osalta voi laittaa  sähköpostilla osoitteeseen muskarit@jyvaskylanseudunnuorisoseura.fi

Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kaikkiin ryhmiin voi tulla ilman aikaisempaa musiikkitaustaa, kiinnostus musiikkiin riittää.

HUOM! Pienet muutokset lukujärjestykseen ovat mahdollisia, tarkista päivitetyt tiedot ajakohtaista-osiosta vielä ennen toiminnan alkamista. Ilmoittautuneille varmistetaan paikka sähköpostitse.

Aikataulut

Aloitamme viikolla 36, eli ensimmäinen kerta on 31.8. / 2.9. / 3.9. päivästä riippuen. Ryhmät päättyvät viikolla 50 pikkujouluihin.

Maanantain ryhmissä opettajana toimii Satu Pirnes ja keskiviikon ja torstain ryhmissä Jenni Vikman. 

MAANANTAI

 • 17:00-17:45 Perhemuskari 3kk-6v
 • 18:00-19:00 Luova lava Uke
 • 19:00-20:00 Ukuset – aikuisten ukuleleryhmä

KESKIVIIKKO

 • 15:00-15:45 Temppumuskari 1-2v
 • 15:50-16:35 Temppumuskari 2-3v

TORSTAI

 • 15:00-15:45 Sisarustemppumuskari 
 • 15:50-16:35 Temppumuskari 3-4v
 • 16:40-17:25 Tanssimuskari 4-6v
 • 17:40-18:25 Uke/soittomuskari 4-6v
 • 18:30-19:30 Luova lava Poppis

Lukukausimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittaudu tästä!

Ryhmien kokoontumispaikka

Nuorisoseurantalo Keljon Tapiola:
Keljonkankaantie 10, 40530 Jyväskylä

Avoimet muskarit 

Avoimet muskarit pyörivät eri puolilla kaupunkia ja järjestetään yhteistyössä asuinalueiden toimijoiden kanssa. 

Ryhmiin ei ole ennakkoilmoittautumista, vaan voit vain pyörähtää paikalle ja maksaa 3€ / lapsi käteisellä tai Mobilepaylla suoraan ohjaajalle.

Tourutuvan ja Mäki-Matin ryhmissä opettajana toimi Helina Haapala ja Yrttisuon perhepuistossa Satu Pirnes.

MAANANTAI: MLL Tourutupa

 • 14:00-14:30 Vauvat
 • 14:45-15:15 1-2 vuotiaat
 • 15:30-16:00 Perhemuskari 3kk-6v

MAANANTAI: Yrttisuon perhepuisto

Ajat tarkentumassa

KESKIVIIKKO: Mäki-Matin perhepuisto  

 • 9:30-10:00 Vauvat
 • 10:15-10:45 1-2 vuotiaat
 • 11:00-11:30 Perhemuskari 3kk-6v
 • 11:45-12:15 2-3 vuotiaat

Ajankohtaista

Avoimet kesämuskarit

Avoimet kesämuskarit

Tervetuloa avoimiin kesämuskareihin, jotka järjestetään tiistaisin Keljon Tapiolassa  ja keskiviikkoisin Mäki-Matin perhepuistossa. Kesämuskarit alkavat kesäkuun ensimmäisellä viikolla ja loppuvat elokuun puolivälissä. Yksi muskarikerta maksaa 3€/lapsi ja maksaa voit...

lue lisää
Share This