Muskarit ja musiikkiryhmät

Tervetuloa mukaan muskariin tai musiikkiryhmään! Opettajana toimii musiikkipedagogi (AMK)
Sanni Yli-Pekkala.

Muskaritoimintaa Tapiolassa

Koululaisten poplauluryhmä

Harjoitellaan terveellistä äänenkäyttöä ja lauletaan helpohkoja ikäryhmälle sopivia ja osallistujien toiveiden mukaisia kappaleita pianon tai kitaran säestyksellä. Tutustutaan omien laulujen tekemiseen ja harjoitellaan esiintymistä. Mahdollisuuksien mukaan kokeillaan myös itse säestys- ja percussiosoittimia (esim. piano, kitara, djembe). Ryhmän kokoontumiset kestävät 45 min.

Laulu- ja liikuntahetki Tapiolan Tanhuvilla

(joka toinen tiistai)

Laulua, tanssia, liikettä ja soittamista osallistujien omista lähtökohdista. Ohjelmisto koostuu iskelmistä, kansanlauluista sekä osallistujien toivekappaleista. Yhdistetään laulua ja liikettä luovasti ja luonnollisesti. Keskustellaan musiikin herättämistä mielikuvista ja muistoista. Piristävää ja rentouttavaa ryhmätoimintaa! Puolivälissä pullakahvit. Ei ennakkoilmoittautumista.

Ukuset- aikuisten ukuleleryhmä

Ukuleleryhmässä soivat tutut päivän hitit sekä klassikkolaulut. Soittajat pääsevät halutessaan myös laulamaan. Aloitamme alkeista ja etenemme ryhmän tason mukaisesti. Aiempaa soittokokemusta tai omaa ukulelea ei tarvitse, mutta oma ukulele voi kulkea mukana. Ryhmäopetusta rennolla meiningillä.

Muskarit

Elämyksellisissä ja iloisissa muskareissa…

 • lauletaan
 • soitetaan
 • rytmitellään
 • leikitään
 • tanssitaan
 • liikutaan
 • kuunnellaan

…kullekkin ikäryhmälle sopivalla tavalla! Muskari tukee lapsen kokonaisvaltaista kehitystä. Musiikin peruselementit opitaan leikin ja ilon kautta.

Temppumuskarissa opetellaan joka kerralla jokin uusi temppu ja liikkuminen ylipäätänsäkin on kyseisessä muskarissa suuressa roolissa. Musisointi (lorut, tanssit, laulut ja soitto) kuitenkin pääosassa. Kaikkiin temppumuskariryhmiin osallistutaan yhdessä vanhempien kanssa, myös 3,5-4v ryhmään.

Vauvamuskareissa tuetaan vanhemman ja vauvan vuorovaikutusta. Vauvamuskareissa värit ja eri materiaalit ovat vahvasti läsnä. Herätellään vauvojen uteliaisuutta musiikkia kohtaan.

Tanssimuskarissa tutustutaan musiikkiin monipuolisesti leikin ja ilon kautta, tanssi on pääosassa. Teemme tunneilla lyhyitä koreografioita, jotka lapset myös itse ideoivat. Tunnilla harjoitellaan musiikillisten asioiden lisäksi keskittymistä ja ryhmässä toimimista. 

Soittomuskareissa opetellaan soittamaan erilaisia soittimia, kuten kantele, piano, ukulele ja kitara. Soittomuskarissa soitetaan yhdessä ja erikseen, tehdään omia kappaleita ja nautitaan musiikista. Omia soittimia ei tarvitse.

Ukuleleryhmässä aloitamme alkeista ja etenemme ryhmän tason mukaisesti. Aiempaa soittokokemusta tai omaa ukulelea ei tarvita, mutta oma ukulele voi kulkea mukana.

 • Lasten ukuleleryhmäsä tutustutaan monipuolisesti musiikkiin ukulelen soiton lisäksi myös tanssimalla, loruttelemalla ja laulamalla. 

Osallistumismaksut

Muskarit ja musiikkiryhmät 45 min: 65 € / hlö / lukukausi
Sisarusalennus on -50 % toisen lapsen osallistumismaksusta.

Tiistain laulu- ja liikuntahetken, Tapiolan Tanhuvilla, osallistumismaksu 5e/kerta.

Ilmoittautuminen

Muskari- ja musiikkiryhmiin ilmoittaudutaan Nuorisoseurojen verkkokauppa Puodin kautta: https://puoti.nuorisoseurat.fi/fi/p/kerhot 

Tiistain laulu-ja liikuntahetkeen ei ennakkoilmoittautumista.

Lukukausimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

 Tiedustelut muskariasioissa sähköpostilla opettaja Sannille osoitteeseen muskarisanniylipekkala@gmail.com.

Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kaikkiin ryhmiin voi tulla ilman aikaisempaa musiikkitaustaa, kiinnostus musiikkiin riittää.

HUOM! Pienet muutokset lukujärjestykseen ovat mahdollisia, tarkista päivitetyt tiedot ajakohtaista-osiosta vielä ennen toiminnan alkamista. Ilmoittautuneille varmistetaan paikka sähköpostitse.

Aikataulut

Aloitamme elokuun viimeisellä viikolla

MAANANTAI 

 • 14:50-15:35 Vauvat 3-11kk
 • 15:45-16:30 Temppumuskari 1v
 • 16:45-17:30 Ukuleleryhmä 5v
 • 17:40-18:25 Tanssimuskari 4-6v
 • 18:30-19:15 Ukuset- Aikuisten ukuleleryhmä

TIISTAI

 • 13:00-15:00 Laulu-ja liikunta hetki Tapiolan Tanhuvilla (joka toinen tiistai)

TORSTAI

 • 15:00-15:45 Sisarustemppumuskari
 • 15:50-16:35 Temppumuskari 2v
 • 16:40-17:25 Temppumuskari 3v
 • 17:40-18:25 Soittomuskari 4-6v
 • 18:30-19:15 Koululaisten poplauluryhmä

Lukukausimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittaudu tästä!

Ryhmien kokoontumispaikka

Nuorisoseurantalo Keljon Tapiola:
Keljonkankaantie 10, 40530 Jyväskylä

Ajankohtaista

Etsimme muskari- ja musiikkiryhmien opettajaa

Etsimme muskari- ja musiikkiryhmien opettajaa

TYÖPAIKKAILMOITUS 11.11.2019 Muskari- ja musiikkiryhmien opettaja Jyväskylän seudun Nuorisoseura ry on osa Suomen Nuorisoseurojen toimintaa. Suomen Nuorisoseurat ry on sitoutumaton lasten ja nuorten kulttuurijärjestö. Jyväskylän seudun Nuorisoseura ry tarjoaa...

lue lisää
Lasten talvirieha tulee taas!

Lasten talvirieha tulee taas!

Lasten talvirieha järjestetään jälleen 9.2. klo 10-14. Tänä vuonna tapahtuman järjestelyistä vastaa Nuorisoseuran Virkku-tiimi. Tapahtumassa on perheille mukavaa yhteistä talvista tekemistä, poniratsastusta, muskari-tanssituokioita ja taidekahvila sekä Taikuri...

lue lisää
Share This