Muskarit ja musiikkiryhmät

Tervetuloa mukaan muskariin tai musiikkiryhmään! Opettajana toimivat musiikkipedagogit Sanni Yli-Pekkala, Jenni Vikman ja Satu Pirnes.

Muskaritoimintaa Tapiolassa

Muskarit

Elämyksellisissä ja iloisissa muskareissa…

• lauletaan
  • soitetaan
  • rytmitellään
  • leikitään
  • tanssitaan
  • liikutaan
  • kuunnellaan

…kullekkin ikäryhmälle sopivalla tavalla! Muskari tukee lapsen kokonaisvaltaista kehitystä. Musiikin peruselementit opitaan leikin ja ilon kautta.

Perhemuskarissa ja iltamuskarissa tuetaan perheen vuorovaikutusta, ja mukaan voi tulla koko perhe mummeineen ja kummeineen! Eri ikäisille lapsille soveltuvat värit ja materiaalit ovat vahvasti läsnä. Herätellään kaiken ikäisten lasten uteliaisuutta musiikkia kohtaan.

Temppumuskareissa opetellaan joka kerralla jokin uusi temppu ja liikkuminen ylipäätänsäkin on näissä muskareissa suuressa roolissa. Musisointi (lorut, tanssit, laulut ja soitto) on kuitenkin pääosassa. Kaikkiin temppumuskariryhmiin osallistutaan yhdessä vanhempien kanssa.

Tanssimuskarissa tutustutaan musiikkiin monipuolisesti leikin ja ilon kautta, tanssi on pääosassa. Teemme tunneilla lyhyitä koreografioita, joita lapset myös itse ideoivat. Tunnilla harjoitellaan musiikillisten asioiden lisäksi keskittymistä ja ryhmässä toimimista. Tanssimuskari on lapsen ikioma harrastus.

Uke/soittomuskareissa opetellaan soittamaan erilaisia soittimia, kuten kantele, piano, ukulele ja kitara. Soittomuskarissa soitetaan yhdessä ja erikseen, tehdään omia kappaleita ja nautitaan musiikista. Omia soittimia ei tarvitse. Soittomuskari on lapsen ikioma harrastus.

Musiikkiryhmät

Luova lava Poppis

Luova lava on matalan kynnyksen esittävän taiteen harrastustoimintaa. Luova lava Poppis-ryhmässä harjoitellaan terveellistä äänenkäyttöä ja lauletaan helpohkoja ikäryhmälle sopivia ja osallistujien toiveiden mukaisia kappaleita pianon tai kitaran säestyksellä. Tutustutaan omien laulujen tekemiseen ja harjoitellaan esiintymistä. Mahdollisuuksien mukaan kokeillaan myös itse säestys- ja percussiosoittimia (esim. piano, kitara, djembe). Ryhmän kokoontumiset kestävät 60 min.

Luova lava Uke

Luova lava on matalan kynnyksen esittävän taiteen harrastustoimintaa. Luova lava Uke-ryhmässä harjoitellaan soittamaan ukulelen ja mahdollisuuksien mukaan myös muiden soittimien kanssa helpohkoja ikäryhmälle sopivia ja osallistujien toiveiden mukaisia kappaleita. Tutustutaan säveltämiseen ja harjoitellaan esiintymistä. Osallistujalla ei tarvitse olla aiempaa soittokokemusta tai omaa ukulelea. Ryhmän kokoontumiset kestävät 60 min.

Katso myös Varjorepertuaari-kuoro!

Osallistumismaksut

Muskarit: 65 € / hlö / lukukausi, sisarusalennus -50 % toisen lapsen osallistumismaksusta.

Lasten musiikkiryhmät: 50 € / hlö / lukukausi (avustusten piiriin kuuluvaa kerhotoimintaa)

Aikuisten ukuleleryhmä: 65 € / hlö / lukukausi

Ilmoittautuminen

Muskari- ja musiikkiryhmiin ilmoittaudutaan Nuorisoseurojen Puodin kautta. Lukukausimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Tiedustelut muskari- ja musiikkiryhmien osalta voi laittaa  sähköpostilla osoitteeseen muskarit@jklns.fi

Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kaikkiin ryhmiin voi tulla ilman aikaisempaa musiikkitaustaa, kiinnostus musiikkiin riittää.

HUOM! Pienet muutokset lukujärjestykseen ovat mahdollisia, tarkista päivitetyt tiedot ajakohtaista-osiosta vielä ennen toiminnan alkamista. Ilmoittautuneille varmistetaan paikka sähköpostitse.

JKLNS toimisto (klo 9-14)
JKLNS:n ohjaajatiimi
ohjaajat@jklns.fi

Aikataulut

Kevätlukukausi alkaa viikolla 4 ja ensimmäinen kerta on 25.1. / 27.1. /28.1. päivästä riippuen. Ryhmät päättyvät viikolla 18.

Maanantain ryhmissä opettajana toimii Satu Pirnes, keskiviikon ryhmissä Jenni Vikman ja torstaisin Sanni Yli-Pekkala.

MAANANTAI

• 16:15-17:00 Perhemuskari 3kk-6v
  • 17:00-18:00 Luova lava Uke
  • 18:15-18:45 Iltamuskari 3kk-6v

KESKIVIIKKO

• 15:00-15:45 Temppumuskari 0-1v
  • 15:50-16:35 Temppumuskari 2-3v

TORSTAI

• 15:50-16:35 Temppumuskari 3-5v
  • 16:40-17:25 Tanssimuskari 4-6v
  • 17:40-18:25 Uke/soittomuskari 4-6v
  • 18:30-19:30 Luova lava Poppis

Lukukausimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittaudu tästä!

Ryhmien kokoontumispaikka

Nuorisoseurantalo Keljon Tapiola:
Keljonkankaantie 10, 40530 Jyväskylä

Avoimet muskarit

Avoimet muskarit pyörivät eri puolilla kaupunkia ja järjestetään yhteistyössä asuinalueiden toimijoiden kanssa.

Ryhmiin ei ole ennakkoilmoittautumista, vaan voit vain pyörähtää paikalle ja maksaa käteisellä tai Mobilepaylla suoraan ohjaajalle. Voit myös halutessasi ostaa 10 kerran muskaripassi, jonka ostamalla saat yhden muskarikerran ilmaiseksi.

Seuraavan kerran muskaripasseja myydään Mäki-Matissa 12.5. kello 9.15-11.00 ja Yrttisuolla 14.5.  kello 9.45-11.15

Mäki-Matissa opettajana toimii Sanni Yli-Pekkala ja Yrttisuolla Satu Pirnes

KESKIVIIKKO: Mäki-Matin perhepuisto

• 9:30-10:00 Vauvat
  • 10:15-10:45 1-2 vuotiaat
  • 11:00-11:30 Perhemuskari 3kk-6v

PERJANTAI: Yrttisuon perhepuisto (14.5.-18.6.)

• 10:00-10:30 Vauvat
  • 10:45-11:15 Perhemuskari 3kk-6v