Virkku – virkeyttä ja työllistymisen tukemista kulttuurin keinoin

Virkku-hanketoiminta on käynnissä 2018-2020. Tavoitteena on nuorten työllistymisen tukeminen luovin keinoin luoville aloille.

Tavoitteet ja toiminta

Virkku-tiimin tavoitteena on nuorten työllistymisen tukeminen luovin keinoin luoville aloille. Tiimissä etsitään yhdessä uusia työllistymismahdollisuuksia tukemalla työnhakijoiden itsetuntoa ja omien vahvuuksien tunnistamista. Osaamisen tunnistamista kokeillaan ja tavoitellaan luovan toiminnan avulla.

Virkku-tiimissä tutustutaan toimintaympäristöön, luovan toiminnan esiintymiseen, ja tuotetaan omien projektien muodossa luovaa toimintaa. Toimintajaksoilla kehittävät projektit paitsi tukevat osallistujien omaa työllistymistä, myös edistävät yleisesti työllistymistä tukevia luovia toimintamalleja ja kulttuurin kuluttamista.

Toimintajaksoilla

• kehitetään työnhakutaitoja tutustumalla työelämään ja erilaisiin työnantajat
  • harjoitellaan luovan toiminnan tekemistä ja ohjaamista, sekä tutustutaan kulttuuritoiminnan hyvinvointivaikutuksiin
  • etsitään uusia työllistymispolkuja oman osaamisen ja ideoiden kautta toteuttamalla projekteja
  • etsitään eri alojen kummiyrityksiä, joissa työelämään pääsee tutustumaan käytännössä

Tiimin aikana ja sen jälkeen kannustetaan luovaan toimintaan tekemään omaa taidetta ja kulttuuria – ja ennen kaikkea tuomaan sitä esille!

Aikataulu

Ensimmäinen Virkku-tiimin toimintajakso käynnistyy syksyllä 2018. Toimintajakso koostuu kolmesta osasta.

• Valmennusjakso 3.9.-28.9.
  • Projektijakso 1.10.-2.11.
  • Lopetus 5.-9.11.

Valmennusjaksolla tutustutaan toisiin, toimintaympäristöön, omiin vahvuuksiin ja projekti-ideoihin. Projektijakso toteutetaan osallistujasta riippuen tiimissä tai yksin esimerkiksi kummiyrityksen kanssa. Lopetus on yhteinen päätös toimintajaksolle, mutta tiimi voi ja toivottavasti jatkaakin toimintaansa myös sen jälkeen. Toimintajakson voi suorittaa esimerkiksi työkokeiluna. Tarkempia tietoja jaksojen sisällöistä ja tiimin toiminnasta tulossa pian!

Virkku-tiimiä koordinoi kulttuurituottaja ja yhteisöpedagogi Anna Huotari.

anna.huotari@nuorisoseurat.fi

Ajankohtaista hankkeesta

Ei tuloksia

Hakemaasi sivua ei löytynyt. Yritä muuttaa hakuasi, tai käytä yläpuolella olevaa navigointia löytääksesi kirjoituksen.