Virkku – virkeyttä ja työllistymisen tukemista kulttuurin keinoin

Kiinnostaako ohjaaminen? Onko sinulla projekti-idea? Tule ja toteuta se Virkku-tiimissä!

Nuorisoseuran Virkku-tiimi koostuu työkokeilijoista, harjoittelijoista ja vapaaehtoisesti osallistuvista. Tavoitteena on tiimiläisten työllistymisen tukeminen ja ohjatun toiminnan järjestäminen eri kohderyhmille.

 

Hanke on päättynyt!

Virkku-hanke päättyi 31.5.2020. Virkun toimintamalleja on juurrutettu osaksi Tapiolan tiimin toimintaa.

Mikäli sinua kiinnostaa tutustua hankkeeseen tarkemmin, löydät alta materiaalia:

Virkun mahtava päätösvideo löytyy alta. Videon on tehnyt kevään 2020 Virkku-tiimi.

Kiitos mahtavasta hankekaudesta jokaiselle <3

-Anna

Mikä on Virkku-tiimi?

Virkku on yhdessä työskentelevä projektitiimi, jossa opitaan yhdessä ideoimalla, tekemällä ja kehittämällä. Tiimissä tehdään taidetta, tutustutaan luoviin aloihin, harjoitellaan ohjaamista sekä suunnitellaan ja toteutetaan projekteja eri kohderyhmille.

Tiimissä tutustutaan luoviin aloihin ja kulttuuriseen ohjaustyöhön sekä tuotetaan omien projektien muodossa luovaa toimintaa eri kohderyhmille. Yhteiset projektit paitsi tukevat työllistymistä, myös edistävät luovaa toimintaa ja kulttuurin kuluttamista.

Tiimiin voi osallistua vapaaehtoisesti, opiskelijaharjoittelijana tai työkokeilijana.

Mitä tiimissä tehdään?

Tiimissä pääsee toteuttamaan itseään ja omia ideoitaan sekä kokeilemaan käytännössä, miltä sen oman jutun työkseen tekeminen tuntuu.

Tiimin viikko-ohjelma koostuu esimerkiksi tiimipaliksista, luovasta toiminnasta, koulutuksista, tutustumiskohteista, työprojekteista, työn harjoittelusta ja etätehtävistä.

Joka viikko:

 • kokeillaan eri taidelajeja ja tehdään itse taidetta
 • harjoitellaan ohjaamista omien mielenkiinnonkohteiden mukaan
 • tutustutaan luoviin aloihin ja kulttuuritoiminnan hyvinvointivaikutuksiin
 • suunnitellaan ja toteutetaan projekteja Nuorisoseuralle ja muille tahoille
 • tutustutaan työelämään ja erilaisiin työnantajiin
 • etsitään paikkoja, joissa itseä kiinnostavaan alaan pääsee tutustumaan käytännössä
 • kannustetaan tekemään taidetta ja kulttuuria, ja ennen kaikkea tuomaan sitä esille

Tiimin toiminta

Virkku-tiimiin pääsee mukaan liukuvasti milloin tahansa! Toteutustavasta riippuen tiimin tapaamisiin osallistutaan joko päivittäin tai oman valinnan ja kiinnostuksen mukaan. 

Tiimin yhteisinä päivinä on luovaa toimintaa, ohjauksen harjoittelua, tutustumiskohteita, koulutuksia, työpajoja tai projektityöskentelyä. Viikko sisältää myös etätyöskentelyä, jolloin tehdään sekä kaikille yhteisiä oman työelämän suunnitteluun liittyviä tehtäviä että yksilöllisiä työtehtäviä.

Käymme tiiminä paljon tutustumassa erilaisissa tapahtumissa ja meitä kiinnostavissa kohteissa, ja meidän kanssa saa tulla tutustumaan eri paikkoihin! Järjestämme myös itse monenlaista toimintaa niin tiimin tiloissa kuin toiminnallisissa tapahtumissa. Avoimet tutustumiskohteet löydät kalenterista sinisellä ja meidän itse järjestämät avoimet toiminnat löydät kalenterista pinkillä.

Osoitteesta www.palkkatuki.fi/events näet kaikkien toimijoiden järjestämät tapahtumat, jotka on suunnattu työttömille työnhakijoille. 

Mukaan tiimiin?

Jos et tällä hetkellä käy kokopäivätöissä, olet erittäin tervetullut mukaan tiimiin! Ole yhteydessä Annaan, niin sovitaan tapaaminen ja katsotaan sinulle sopiva toteutustapa.

Annan yhteystiedot – 050 330 6689 | anna.leino@nuorisoseurat.fi

Soitto | Tekstari | WhatsApp-viesti | Sähköposti | Facebook-viesti | Instagram-direct

Yhteystiedot

Virkku-tiimiä koordinoi kulttuurituottaja ja yhteisöpedagogi Anna Leino.

Puh: 050 330 6689
Email: anna.leino@nuorisoseurat.fi
Facebook ja Instagram: 
@nsvirkku

  Tavoitteena nuorten työllistymisen tukeminen

  Hanke tarjoaa ryhmätoimintaa ja yksilöohjausta nuorille työttömille, joita kiinnostaa luovat alat tai itsensä työllistäminen. Tiimissä etsitään uusia työllistymis-mahdollisuuksia tukemalla työnhakijoiden itsetuntoa ja omien vahvuuksien tunnistamista. Osaamisen tunnistamista kokeillaan ja tavoitellaan luovan toiminnan avulla.

  ESR-rahoitteinen hanke on osa Keski-Suomen Yhteisöjen Tuen (KYT) Välitin-hankekokonaisuutta, joka toimii 2018-2020.

  Tietoa ESR-hankkeiden asiakkaiden henkilötietojen käsittelystä.

  Tutustu Virkun kummiyrityksiin ja yhteistyötahoihin:

  Ajankohtaista hankkeesta

  Virkku-hanke päättyy

  Virkku-hanke päättyy

  Virkku-hanke päättyy 31.5.2020 ja matkasta ei voi muuta olla kuin kiitollinen! Hanketyöntekijänä olen saanut oppia kahden vuoden aikana valtavasti ja jokainen Virkun toimintaan osallistunut, taustavaikuttaja ja yhteistyökumppani on ollut merkittävä. Henkilökohtaisesti...

  lue lisää
  Virkku @ Mahis-ohjaajakoulutus

  Virkku @ Mahis-ohjaajakoulutus

  Osallistuimme nykyisten ja vanhojen virkkulaisten sekä muiden nuorisotyöntekijöiden kanssa Mahis-ohjaajakoulutukseen marraskuun lopulla. Vietimme kaksi hauskaa ja intensiivistä päivää, jotka antoivat paljon uusia ajatuksia ohjaamiseen sekä työhön nuorten kanssa....

  lue lisää
  Nuorisotyön viikko Virkussa

  Nuorisotyön viikko Virkussa

  Viikolla 41 vietettiinn kansallista Nuorisotyön viikkoa, jolloin nostetaan esille nuorisotyöntekijöiden, järjestöjen, kuntien ja seurakuntien tekemää arvokasta työtä nuorten hyväksi. Mitä Virkku-tiimissä tapahtui Nuorisotyön viikolla 7.-11.10.2019 ?   Maanantai:...

  lue lisää
  Share This