Virkku – virkeyttä ja työllistymisen tukemista kulttuurin keinoin

Onko sinulla luova idea? Tule ja toteuta se Virkku-tiimissä!

Virkun tavoitteena on nuorten ja nuorten aikuisten työllistymisen tukeminen kulttuurin keinoin.

Mikä on Virkku-tiimi?

Virkku on luovien ihmisten yhteisöllinen projektitiimi, jossa parannetaan maailmaa ja omia työllistymismahdollisuuksia. Ja vaikket olisi luova, niin haluamme sinut mukaan!

Virkku-tiimissä tutustutaan luoviin aloihin monipuolisesti tarkastellen ja tuotetaan omien projektien muodossa luovaa toimintaa. Tiimissä toteutettavat projektit paitsi tukevat osallistujien omaa työllistymistä, myös edistävät luovia toimintamalleja ja kulttuurin kuluttamista. Tiimiin voi osallistua vapaaehtoisesti, opiskelijaharjoittelijana tai esimerkiksi työkokeilijana.

Tiimissä pääsee toteuttamaan itseään ja omia ideoitaan sekä kokeilemaan käytännössä, miltä sen oman jutun työkseen tekeminen tuntuu.

Mitä tiimissä tehdään?

Tiimin päiväohjelma koostuu erilaisista osioista, joita ovat esimerkiksi luova tauko, koulutus, työpaja, tutustumiskohde, työtehtävät, oma projekti ja itsenäisen työn päivä.

Joka viikko:

• tutustutaan työelämään ja erilaisiin työnantajiin
  • harjoitellaan luovan toiminnan tekemistä ja ohjaamista
  • tutustutaan kulttuuritoiminnan hyvinvointivaikutuksiin
  • suunnitellaan ja toteutetaan projekteja oman osaamisen ja ideoiden kautta
  • etsitään kummiyrityksiä, joissa omaan alaan pääsee tutustumaan käytännössä
  • kannustetaan tekemään taidetta ja kulttuuria, ja ennen kaikkea tuomaan sitä esille

Tiimi ottaa myös mielellään vastaan yhteistyökumppaneilta tulevia projektiehdotuksia.

Tiimin toiminta

Virkku-tiimiin pääsee mukaan liukuvasti milloin tahansa! Tiimillä on toimintaa pääasiassa maaanantaista perjantaihin ja toteutustavasta riippuen tiimin tapaamisiin osallistutaan joko oman valinnan ja kiinnostuksen mukaan tai päivittäin.

Tiimillä on myös erikseen merkattuja avoimia tapahtumia, joihin saat tulla osallistumaan vaikka vain kertaluontoisesti!

Aikataulun näet Virkku-tiimin Drive-tiedostosta.

Mukaan toimintaan?

Jos et tällä hetkellä ole töissä, olet erittäin tervetullut mukaan tiimiin! Ole yhteydessä Annaan, niin sovitaan tapaaminen ja katsotaan sinulle sopiva toteutustapa.

Annan yhteystiedot – 050 330 6689 | anna.huotari@nuorisoseurat.fi

Soitto | Tekstari | WhatsApp-viesti | Sähköposti | Facebook-viesti | Instagram-direct

Tsekkaa myös Välittimen blogi!

Virkku-tiimiä koordinoi kulttuurituottaja ja yhteisöpedagogi Anna Huotari.

Puh: 050 330 6689
Email: anna.huotari@nuorisoseurat.fi

Kokoontumiset: Matarankatu 6B, Keidas-tila

Toimisto: Matarankatu 4, 3.krs, huone 341

Tavoitteena nuorten työllistymisen tukeminen

Hanke tarjoaa ryhmätoimintaa ja yksilöohjausta nuorille työttömille, joita kiinnostaa luovat alat tai itsensä työllistäminen. Tiimissä etsitään uusia työllistymis-mahdollisuuksia tukemalla työnhakijoiden itsetuntoa ja omien vahvuuksien tunnistamista. Osaamisen tunnistamista kokeillaan ja tavoitellaan luovan toiminnan avulla.

ESR-rahoitteinen hanke on osa Keski-Suomen Yhteisöjen Tuen (KYT) Välitin-hankekokonaisuutta, joka toimii 2018-2020.

Tietoa ESR-hankkeiden asiakkaiden henkilötietojen käsittelystä.

Tutustu Virkun kummiyrityksiin:

Ajankohtaista hankkeesta

Mitä Virkussa tehtiin syyskuussa?

Virkulla oli monipuolisesti erilaisia avoimia päiviä syyskuun aikana - ja lisää on tulossa! Tässä pieni muistelo siitä, mitä syyskuussa oikein tapahtui. Avointen päivien esittelyt "Kuvitellen tarjoaa visualisoinnin palveluja sekä valmentaa visuaalisesta ajattelusta ja...