Virkku – virkeyttä ja työllistymisen tukemista kulttuurin keinoin

Onko sinulla luova idea? Tule ja toteuta se Virkku-tiimissä!

Nuorisoseuran Virkku-tiimi koostuu työkokeilijoista, harjoittelijoista ja vapaaehtoisesti osallistuvista. Tavoitteena on tiimiläisten työllistymisen tukeminen ja toiminnan järjestäminen eri kohderyhmille.

 

Mikä on Virkku-tiimi?

Virkku on yhdessä työskentelevä projektitiimi, jossa opitaan yhdessä ideoimalla, tekemällä ja kehittämällä. Tiimissä tehdään taidetta, tutustutaan luoviin aloihin, harjoitellaan ohjaamista sekä suunnitellaan ja toteutetaan projekteja eri kohderyhmille.

Tiimissä tutustutaan luoviin aloihin monipuolisesti tarkastellen ja tuotetaan omien projektien muodossa luovaa toimintaa. Yhteiset projektit paitsi tukevat työllistymistä, myös edistävät luovaa toimintaa ja kulttuurin kuluttamista.

Tiimiin voi osallistua vapaaehtoisesti, opiskelijaharjoittelijana tai työkokeilijana.

Mitä tiimissä tehdään?

Tiimissä pääsee toteuttamaan itseään ja omia ideoitaan sekä kokeilemaan käytännössä, miltä sen oman jutun työkseen tekeminen tuntuu.

Tiimin viikko-ohjelma koostuu esimerkiksi tiimipaliksista, luovasta toiminnasta, koulutuksista, tutustumiskohteista, työprojekteista, työhöntutustumispäivistä ja itsenäisen työn päivistä.

Joka viikko:

 • kokeillaan eri taidelajeja ja tehdään itse taidetta
 • harjoitellaan ohjaamista omien mielenkiinnonkohteiden mukaan
 • tutustutaan luoviin aloihin ja kulttuuritoiminnan hyvinvointivaikutuksiin
 • suunnitellaan ja toteutetaan projekteja Nuorisoseuralle ja muille tahoille
 • tutustutaan työelämään ja erilaisiin työnantajiin
 • etsitään paikkoja, joissa itseä kiinnostavaan alaan pääsee tutustumaan käytännössä
 • kannustetaan tekemään taidetta ja kulttuuria, ja ennen kaikkea tuomaan sitä esille

Tiimi ottaa myös mielellään vastaan yhteistyökumppaneilta tulevia projektiehdotuksia!

Tiimin toiminta

Virkku-tiimiin pääsee mukaan liukuvasti milloin tahansa! Toteutustavasta riippuen tiimin tapaamisiin osallistutaan joko päivittäin tai oman valinnan ja kiinnostuksen mukaan. 

Tiimin yhteiset päivät ovat maanantai, keskiviikko ja perjantai. Yhteisinä päivinä on luovaa toimintaa, ohjauksen harjoittelua, tutustumiskohteita, koulutuksia, työpajoja tai projektityöskentelyä. Tiistai ja torstai ovat etänä tehtäviä projektipäiviä, työhöntutustumispäiviä tai itsenäisen työn päiviä..

Käymme tiiminä paljon erilaisissa tapahtumissa ja järjestämme myös itse tapahtumia ja muuta toimintaa. Nämä kaikille avoimet tapahtumat ja toiminnat näkyvät kalenterissa sinisellä. Tule mukaan!

Tiimin ohjelmassa on kuukausittain myös aktiivimallipäiviä, joihin saat tulla osallistumaan vaikka vain kertaluontoisesti! Näihin päiviin osallistumalla kerrytät myös aktiivimallin edellyttämää aktiivisuutta. Päivän osallistumisesta voin kirjoittaa sinulle todistuksen ja keräämällä kolmen kuukauden tarkastelujaksolla viisi todistusta Virkun tai muun toimijan järjestämistä päivistä aktiiviehto täyttyy. Osoitteesta www.palkkatuki.fi/events näet kaikkien toimijoiden järjestämät tapahtumat, joista aktiivimalliin sopivat päivät on merkattu erikseen. Virkun toimintakalenterissa aktiivisuutta kerryttävät päivät ovat pinkillä värillä.

Mukaan tiimiin?

Jos et tällä hetkellä käy kokopäivätöissä, olet erittäin tervetullut mukaan tiimiin! Ole yhteydessä Annaan, niin sovitaan tapaaminen ja katsotaan sinulle sopiva toteutustapa.

Annan yhteystiedot – 050 330 6689 | anna.leino@nuorisoseurat.fi

Soitto | Tekstari | WhatsApp-viesti | Sähköposti | Facebook-viesti | Instagram-direct

Yhteystiedot

Virkku-tiimiä koordinoi kulttuurituottaja ja yhteisöpedagogi Anna Leino.

Puh: 050 330 6689
Email: anna.leino@nuorisoseurat.fi
Facebook ja Instagram: 
@nsvirkku

Tärkeät osoitteet

 • Tiimin kokoontumispaikka Keidas: Matarankatu 6B, 1.krs
 • Annan toimisto: Matarankatu 6A, 2.krs, B-käytävä, huone 232
 • Keljon Tapiola: Keljonkankaantie 10
 • Keski-Suomen Nuorisoseurat, aluetoimisto: Vapaudenkatu 43A, summeri 20

Tavoitteena nuorten työllistymisen tukeminen

Hanke tarjoaa ryhmätoimintaa ja yksilöohjausta nuorille työttömille, joita kiinnostaa luovat alat tai itsensä työllistäminen. Tiimissä etsitään uusia työllistymis-mahdollisuuksia tukemalla työnhakijoiden itsetuntoa ja omien vahvuuksien tunnistamista. Osaamisen tunnistamista kokeillaan ja tavoitellaan luovan toiminnan avulla.

ESR-rahoitteinen hanke on osa Keski-Suomen Yhteisöjen Tuen (KYT) Välitin-hankekokonaisuutta, joka toimii 2018-2020.

Tietoa ESR-hankkeiden asiakkaiden henkilötietojen käsittelystä.

Tutustu Virkun kummiyrityksiin ja yhteistyötahoihin:

Ajankohtaista hankkeesta

Avartava tiimivalmennus

Avartava tiimivalmennus

Osallistuin pitkän työttömyysjakson jälkeen Nuorisoseurojen järjestämään tiimimuotoiseen työkokeiluun. Loppukeväästä järjestetyn kahden kuukauden mittaisen jakson tarkoitus oli valmentaa osallistujia työelämään ja kesällä pidettävien Luova Lava -leirien ohjaamiseen....

lue lisää
Terveisiä kirpparitapahtumasta

Terveisiä kirpparitapahtumasta

Virkku-tiimiläiset kirjoittivat blogipostauksen kirpparitapahtumasta Välittimen blogiin. Käypä lukaisemassa alla olevasta linkistä! http://xn--vlitinblogi-l8a.com/2019/05/virkku-kierrata-kirpparilla-tapahtuma/

lue lisää
Share This