Jyväskylän seudun Nuorisoseura ry – kuntouttava ja muu työtoiminta

Jyväskylän seudun Nuorisoseura ry – kuntouttava ja muu työtoiminta

Jyväskylän seudun Nuorisoseura ry – kuntouttava ja muu työtoiminta

Toiminta-ajatus

Yhdistyksen työtehtävät soveltuvat työelämään palaaville henkilöille, työyhteisön ja päivärytmiä tukevan työtoiminnan tuella. Työtehtävät ovat erilaisia ja sitä kautta mahdollistetaan monipuolinen toiminta sekä työkuntoisuuden, työtapojen ja työelämätaitojen kehittäminen. Tavoitteena on hyvinvoinnin, itsetunnon ja elämänhallinnan lisääntyminen työyhteisön toiminnan, vuorovaikutustilanteiden sekä omissa tavoitteissa onnistumisen kautta. Lisäksi tavoitteena on vakiinnuttaa ja kasvattaa toimintaa Jyväskylässä.

Tiimillä on työnjohto, ja työtehtävien kirjoa ja kuormaa koordinoidaan. Työpäivien pituus vaihtelee asiakkaan tarpeen ja henkilökohtaisen kunnon ja tilanteen mukaan. Työnjohto ja valmentajat koordinoivat ja suunnittelevat tehtävät, sekä käyvät neuvotteluja uusista työtehtävistä ja -kohteista. 

Työpaikkaa koskevan toiminnan esittely

Tapiolan tiimi – kuntouttava työtoiminta ja työkokeilupaikat

Yhdistys tarjoaa erilaisia työtehtäviä oikeissa työ- ja toimintaympäristöissä, kuten:

  • Tapiolan talon kiinteistönhoito, siivous, kunnostus ja korjaus
  • Toimisto, viestintä ja markkinointi
  • Kahvila ja keittiö
  • Lasten ja nuorten ohjaustoiminta
  • Tapahtumatuotanto
  • Uuden toiminnan ideointi ja luominen

Nuorisoseuran tarjoamat työelämään tutustumisen ja valmentautumisen paikat ovat osa työyhteisöä. Valmennustoiminnassa painotetaan työtoimintaa ja tiimiläisten vastuulla olevat työtehtävät ovat merkityksellisiä yhdistyksen toiminnan kannalta. Työelämätaitoja ja hyvinvointia edistävää valmennusta toteutetaan työtoiminnan rinnalla ympärivuotisesti monialaisen tiimin tarpeita ja toiveita kuunnellen.

Tapiolan tiimiin voi osallistua kuntouttavassa työtoiminnassa, työkokeilijana, harjoittelijana tai työsuhteessa. Jokaisen osallistujan työtehtävät, työaika ja jakson pituus määritellään osallistujan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Osaamisen tunnustamiseen ja oppimisprosessiin kiinnitetään huomioita.

Tapiolan talon kiinteistönhoito, siivous, kunnostus ja korjaus

Yhteisöllisten tilojen kunnostus- ja ylläpitotoiminta Keljon Tapiolassa tasaisesti ympäri vuoden. Työtehtävinä on kiinteistöjen siisteys, puhtaanapito ja järjestys, pihan ja sen rakennusten huolto ja kunnostus, talon sisäpintojen kunnostaminen, viheralueiden kunnossapito sekä esteettömyyden ylläpito ja huolto.

 

Toimisto, viestintä ja markkinointi

Jyväskylän seudun Nuorisoseura ry:n toimisto sijaitsee nuorisoseurantalo Keljon Tapiolassa. Toimistossa hoidetaan mm. laskutusta, vuokraustoimintaa, järjestelyä ja arkistointia, avustavia toimistotehtäviä, kopiointia/laminointia sekä erilaisia suunnittelu-, dokumentointi- ja järjestelytehtäviä. Viestinnästä ja markkinoinnista kiinnostuneet tekevät graafisia töitä kuten julisteita, kuvaavat videoita, toteuttavat yhdistyksen sosiaalisen median viestintää ja päivittävät nettisivuja. 

 

Kahvila ja keittiö

Nuorisoseurantalo Tapiolassa järjestetään harrastustoimintaa,  kerhoja ja tilaisuuksia sekä vuokraajien yksityistilaisuuksia. Tapiolassa järjestetään perheille suunnattua avointa toimintaa. Tapiolan keittiössä työskentelevät voivat hoitaa ja vastata yhteisön toimintaan liittyvistä pienimuotoisista kahvituksista sekä tarjoilusta ja tehtäviin lukeutuu myös ruuan valmistusta ja leipomista. Kahvilassa tutustutaan myyntiin ja asiakaspalveluun.

Työtehtävissä pääsee tutustumaan tilojen, laitteiden sekä astioiden ja tarvikkeiden kunnon ja hygienian omavalvontaan. Keittiön ja kahvion yleisestä siisteydestä ja viihtyisyyden huolehtimisesta vastaaminen kuuluu työtehtäviin.

 

Lasten ja nuorten ohjaustoiminta, tapahtumatuotanto sekä uuden toiminnan ideointi ja luominen

Ohjaajatiimissä opitaan yhdessä ideoimalla, tekemällä ja kehittämällä. Tiimissä tutustutaan erilaisiin työympäristöihin ja menetelmiin sekä suunnitellaan ja toteutetaan toimintaa eri kohderyhmille. Lasten ja nuorten harrastustoiminta, johon sisältyy Luova lava-monitaidetoiminta, kokkikerhot ja muskaritoiminta, on käytännön ohjauksessa toiminta-alustana myös uusille ohjaajille. Harrastustoiminnassa työllistämistoimintaaan osallistuvat saavat ohjauskokemusta ja pääsevät oppimaan kulttuuri- ja taidetoimintaa ammattiohjaajien rinnalla. Tiimissä pääsee toteuttamaan myös omia ohjausalan projekti-ideoita. 

Keväisin järjestetään koulutusta ohjaamisesta ja luovasta toiminnastaja käytännön toiminnan kautta oppimista koululaisten kesätoiminnan parissa, Luova lava-kesäleireillä.

 

 

Lisätietoja:

Jyväskylän seudun Nuorisoseura ry

jklseudunns@gmail.com

puh: 0407655006

Luovasti liikkuen -viidakkoseikkailu ke 19.6. klo 16 & ke 17.7. klo 10

Luovasti liikkuen -viidakkoseikkailu ke 19.6. klo 16 & ke 17.7. klo 10

Luovasti liikkuen -draamamatkatreeni vie sinut ja taaperosi retkelle viidakkoon! 

Viidakkoseikkailu on taaperon ja aikuisen yhteinen leikkihetki, jonka tiimellyksessä taapero nauttii matkasta, ja aikuinen tekee hikisen ja koko kehoa vahvistavan treenin. Mukaan tarvitset seikkailumieltä, liikuntavaatteet ja vesipullon sekä oman jumppamaton. Treeni sopii kaikille liikuntataustasta riippumatta. 

Tapiola muuttuu viidakoksi tänä kesänä kaksi kertaa ke 19.6. klo 16:00 ja ke 17.7. klo 10:00. Treenin kesto on 45 minuuttia, minkä jälkeen treenistä kerätään palaute lomakkeella ja/tai haastatellen. Draamamatkatreenit ovat osa Luovasti liikkuen -hankkeen toimintaa, ja niitä kehitetään vuosien 2024-2025 aikana. 

Viidakkoseikkailu päättyy piknik-eväshetkeen, jota varten pyydämme ilmoittamaan mahdollisista allergioista. Piknik perustuu kasvisruokavalioon.

Ilmoittaudu mukaan alla olevista linkeistä eli painamalla oikean Viidakkoseikkailun päivämäärää! Ilmoittautuminen tehdään lapsen tiedoilla, eli yksi ilmoittautuminen käsittää automaattisesti yhden lapsen ja yhden aikuisen. Tapahtuma on ilmainen.

19.6. Viidakkoseikkailu

17.7. Viidakkoseikkailu

 

Lisätietoja:

Marja Pylkäs

Luovasti liikkuen -projektipäällikkö ja draamamatkatreenin ohjaaja

marja.pylkas@nuorisoseurat.fi

0440234401

Kesäleireille ilmoittautuminen on alkanut!

Kesäleireille ilmoittautuminen on alkanut!

Olemme nyt avanneet ilmoittautumisen meidän huikeille kesäleireille! Huomioithan, että leirit ovat tarkoitettu alakouluikäisille. Tule kesällä mukaan luovaan ja innostavaan porukkaan!

Vk 23, ma-pe 3.-7.6.

Vk 24, ma-pe 10.-14.6.

Vk 25, ma-to 17.-20.6.

Vk 26, ma-pe 24.6.-28.6.

 

Kutsu kaverikin mukaan ja nähdään leireillä!

 

Action työpaja la 23.3. klo 11-15

Action työpaja la 23.3. klo 11-15

Action -näyttelemisen työpaja lapsille la 23.3. klo 11-15 

Työpaja pidetäään Nuorisoseurantalo Keljon Tapiolassa, Keljonkankaantie 10, Jyväskylä.

Tervetuloa alakoululaisille suunnattuun hauskaan ja jännittävään action-näyttelemisen työpajaan! Päivän aikana lapset oppivat turvallisesti temppuja ja taitoja, joita käytetään elokuvien toimintakohtauksissa. Toimintanäyttelemisessä yhdistyvät muun muassa kehonhallinta, parkour ja taistelunäyttelemisen taidot. Näitä taitoja päästään harjoittelemaan yhdessä. Työpaja on tarkoitettu alakouluikäisille lapsille.

Työpajan ohjaa toimintanäyttelijä Essi Latvala. Häneltä löytyy monipuolinen työkokemus Suomessa ja  Norjassa niin live-esityksistä kuin tv-tuotannoistakin.  Essi on valmistunut Action Actor (Norjasta), lisäksi hän on käynyt Hollywoodissa kirkkaimpien elokuvatähtien opissa lisäkouluttautumassa. Työpajassa on nyt loistava mahdollisuus tulla mukaan oppimaan Essin johdolla ja pitämään hauskaa yhdessä Äksönpäivään!

Ajankohta: Lauantai 23.3. klo 11–15. Päivä sisältää eväs- ja ulkoilutauon (omat eväät mukaan).

Paikka: Keljon Tapiola, Keljonkankaantie 10, 40530 Jyväskylä

Hinta: 15 € / lapsi maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumiset Puoti verkkokaupan kautta

Huom! Osallistujia ei ole vakuutettu seuran puolesta.