Toimintaa keväällä 2019

Toimintaa keväällä 2019

Hyvää uutta vuotta 2019! Vuosi vaihtui, mutta seuramme toimintakalenteri näyttää yhtä mukavalta kuin syksylläkin. Tässä pieni kooste eri toimintaryhmien jatkumisesta ja tulevista tapahtumista – löytyisikö täältä vaikka uusi harrastus?

 

Lapsille

Seuramme pyörittämät Luova lava -kerhot ja lasten poplauluryhmät jatkavat toimintaansa keväällä 2019 normaalisti. Keski-Palokan koulun Luova lavaa -kerho jatkuu ke 9.1. ja Keljonkankaan koulun kerho to 17.1. – molempiin kerhoihin uudet tulokkaat ovat tervetulleita! Muuramessa kokoontuva poplauluryhmä harjoittelee tiistaisin 15.1. alkaen ja Keljon Tapiolan poplauluryhmä käynnistyy torstaina 17.11. – molempiin poppiksiin otetaan mukaan uusia innokkaita laulajia!

 

Perheen yhteiset hetket

Keskiviikon suositut bingoillat jatkuvat 9.1. tuttuun tapaan. Bingoon voi osallistua myös koko perhe! Selkokieliset ohjeet bingoon osallistumisesta löydät tältä sivulta. Se on pallosta kii 😉

Ihana muskariopemme Sanni käynnistää muskarit taas 14.1. alkaen. Maanantaisin ja torstaisin on useita ryhmiä Keljon Tapiolassa ja keskiviikkoisin Sanni vetää avoimia muskariryhmiä Mäki-Matin perhepuistossa. Ota yhteyttä, mikäli muskari- tai musiikkitoiminta innostaa: muskarisanniylipekkala@gmail.com.

Perinteikäs Lasten talvirieha on lapsiperheille suunnattu tapahtuma lauantaina 9.2., jossa on mukavaa talvista tekemistä. Tapahtuman ohjelmassa on lapsia aiemminkin ihastuttanut Hurma-poni, hassunhauska Taikuri Hölynpöly, avoimia muskarihetkiä perheen pienimmille sekä erilaisia toimintapisteitä. Lisää tietoa tulossa pian myös Facebook-sivuille – pysy kuulolla!

Myös uusia toimintoja kokeillaan. Kahtena tiistai-iltapäivänä 19.2. ja 19.3. klo 15-19 Keljon Tapiolassa järjestetään vanhemmille ja lapsille suunnattu taidekahvila. Taidekahvilassa pääset nauttimaan taidetoiminnasta yhdessä lapsen kanssa ja nauttia samalla omia eväitä tai kahvion tuotteita. Projekti on osa opinnäytetyötä, jonka toteuttaa yhteisöpedagogiopiskelija Emmi Myllylä.

Aikuisille

Avoimet kahvakuulatunnit jatkuvat 8.1. tuttuun tapaan ulkosalla. Mikäli vuodenvaihteen juhlien jälkeen kaipaat mukavaa ja tehokasta yhdessä tekemistä sekä runsaasti raitista, olet tervetullut kuulailemaan tiistaisin klo 19 silloin kun sinulle sopii! Oma kuula kannattaa ottaa mukaan.

Varjorepertuaari-kuoro jatkaa harjoituksia 8.1. ja etsii kevääksi uusia laulajia riveihinsä. Rennolla otteella populäärimusiikkia ja ”varjorepertuaaria” esittävä porukka harjoittelee Viitaniemen koululla – ota yhteyttä varjorepertuaari@gmail.com ja tule mukaan!

Eläkeliiton kanssa yhteistyössä järjestettävät päivätanssit korkkasivat Keljon Tapiolan jo 1.1. ja jatkavat joka toinen tiistai tuttuun tapaan. Seuraavan kerran päivätanssaillaan 15.1. – lisätietoja sekä Tanssit ja tanssikurssit-sivulta että eläkeliiton sivuilta.

Myös Keljonkankaan seniorit jatkavat kokoontumisia 9.1. klo 12:45. Pitkään kokoontunut joukko ottaa mielellään uusia ”kerholaisia” mukaan iloiseen toimintaan.

Mitä muuta

Virkku-tiimi jatkaa 14.1. osin vanhan ja osin uuden tiimivahvistuksen voimin. Tiimin toimintaa kehitetään koko ajan ja mukaan otetaan uusia ihmisiä koska tahansa. Projektitiimi on mukana esimerkiksi lasten talviriehan ja taidekahvilatoiminnan järjestämisessä, mutta myös omia projekteja ja taidetta tehdään innostuksen mukaan! Jos keväältä puuttu säännöllinen tekeminen, niin tule tiimiin.

Tapiolan väki ja Rempparyhmä ovat aloittaneet urakat jo vuoden alusta. Seuran kantava voima koostuu aktiivisesta ja osaavasta joukosta, joka ylläpitää Keljon Tapiolan lisäksi myös muiden seurantalojen kuntoa tarpeen mukaan. Tällä jengillä on hyvä aloittaa vuosi 2019!

Kiitokset yhteistyöstä 100-vuotisjuhlavuoden aikana

Kiitokset yhteistyöstä 100-vuotisjuhlavuoden aikana

Lämmin kiitos hyvästä yhteistyöstä Nuorisoseuran kanssa, sen täyttäessä 100 vuotta. Kulunut vuosi 2018 oli mieliinpainuva yhteisöllisten kohtaamisten ja monien toimintojen merkeissä. Toivomme kaikille edelleen menestystä ja uusia iloisia kohtaamisia tuleville vuosille. Juhlavuoden muistoksi julkaisemme puheenjohtaja Susanna Lampisen puheen, joka kuultiin Jyväskylän seudun Nuorisoseuran 100-vuotisjuhlasssa, Keljon Tapiolassa 27.10.2018.

Oli Keljossa kolme nuorta miestä,
hiljattain peseytyneet sodan hiestä.
Kiipesivät Keljonlahden rantavuorille,
josta intoutuneena ideoivat kylän herroille ja rouville.
Perustettais Keljoon oma yhdistys,
ei olisi se iso vaiva tai rypistys.

Kutsuun Valkolaan vastasi joukko sankka,
yhteinen päätös oli vankka.
Valittiin puheenjohtajaksi Syrjälän Veikko,
hänen kannatuksensa ei ollut heikko.
Sai varalleen hän Vilho Mäkisen,
ja sihteerikseen Saul Lehtisen.
Tämän kolmikon perustama aikajana,
on kestänyt vuosia jo sata.

Ensimmäiseksi tilaksi vuokrattiin Valkolan tupa,
tuntui että kokoontumiseen oli oma lupa.
Kova halu ikiomasta pesästä oli nuorten mielessä,
vain tontin puute oli alkuunsa pielessä.

Kertoi ensimmäisenä uutisen keskisuomalaisen lehti,
oli Sysmälästä tehty lahjoitus rehti.
Saatiin Keljosta luonnonihana paikka,
siitä alkoi rakennusurakka haipakka.

Ristittiin talo Tapiolaksi,
se taisi olla Fredrika joka nimen keksi.
Varainhankinta aloitettiin heti alkajaisiksi,
on kutsuttu sitä muun muassa arpajaisiksi.

Välillä viritetty tunnelma tanssiaisiksi,
ja juhlistettu ohjelmalla iltamiksi.
Tehty tapaamisia opintokerhoiksi
ja järjestetty oppimishalut kursseiksi.

Nuijan varressa ollut 44 johtajaa,
kumppaneinaan 36 pöytäkirjojen kirjoittajaa.
Kiitokset vuosista näistä kuuluu teille:
talkoilijoille, harrastajille, myös edesmenneille.
Myös kaikille seuran vastuuhenkilöille.

Tänään tanssimme vuosia sata,
antakaa riemun sydämissämme jazzata.

Näillä riimeillä toivotan hallituksen puolesta teidät tervetulleiksi ja kohotamme maljan sata vuotiaalle Keljon Nuorisoseuralle ja Jyväskylän seudun Nuorisoseuralle!

Virkun joulukuulumisia ja kevättä kohti

Virkun joulukuulumisia ja kevättä kohti

Vuosi 2018 ja hankkeen aloitusvaihe alkaa olla pikkuhiljaa pulkassa! Syksy on mennyt todella nopeasti ja ensimmäisten tiimiläisten kanssa on opittu paljon siitä, miten kannattaa tehdä ja miten ei kannata tehdä 😀 Meininki on ollut todella hyvä ja tiimissä ollaan innostuttu vaikka minkälaiseen toimintaan! Ajankohtaisia tiimin kuulumisia kannattaa edelleen seurata tiimin Facebook-sivulta sekä Instagramista.

Kevättä kohti mennään uudella rakenteella, jossa tiimiläiset pääsevät entistä enemmän osallistumaan myös toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Tähän mennessä tiimin sisällöt suunniteltiin pitkälti ennen tiimin aloitusta. Työskentely jakautui valmennusjaksoon ja projektijaksoon, jotka olivat hieman irrallaan toisistaan. Jatkossa jokaisella tiimiläisellä tulee olemaan viikoittain työprojekteja, jotka liittyvät sekä tiimin yhteiseen toimintaan että Nuorisoseuran toimintaan. Jokaisen työtehtävät pyritään sopimaan siten, että ne ovat itselle mielekkäitä ja riittävän haastavia. Valmennus ja projektitoiminta kulkevat siis jatkossa käsi kädessä. Näin mahdollistetaan, että tiimiläiset pääsevät toteuttamaan itseään ja omia ideoitaan aktiivisesti koko työskentelyn ajan – ja toki toimintaan pääsee helpommin mukaan koska tahansa!

Kevään tiimi palaa joulutauolta virallisesti maanantaina 14.1., mutta myös sitä ennen pääsee halutessaan mukaan toiminnan suunnitteluun. Aikataulun näet nykyään tiimin omalta sivulta Google-kalenterista – ei siis enää Drive-tiedostosta. Syksyn toiminnat ennen joulukuuta pääset kurkkaamaan aikatauluarkistosta tästä linkistä.

Hyvää joulua!

Ilmoittaudu Nuorisoseuran 100-vuotisjuhlaan!

Ilmoittaudu Nuorisoseuran 100-vuotisjuhlaan!

Jyväskylän seudun Nuorisoseura täyttää 100 vuotta ja juhlistaa tapahtumaa la 27.10.2018 klo 17 alkaen Nuorisoseurantalo Keljon Tapiolassa.

Juhlaan myydään illalliskortteja. Illallisen lomassa on eri-ikäisten nuorisoseuralaisten esittämää ohjelmaa ja tilaisuuden lopuksi on iltamatanssit klo 21-24. Illalliskortin hinta on 55 € / henkilö.

Juhlamenu ja illan ohjelma esitellään alla olevassa kutsussa.